برگزاري مراسم روز پژوهش و تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه با حضور معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت و رياست دانشگاه
مراسم روز پژوهش و تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشکي ايران روز چهارشنبه يکم ديماه 95 با حضور معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت ،رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران وجمعي از معاونين ايشان در مرکز همايشهاي رازي دانشگاه برگزار شد.
اين مراسم با حضور دکتر رضا ملک زاده معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي، دکتر سيد جواد حاجي مير اسماعيل رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر موسوي معاون تحقيقات و فناوري ،دکتر مبارکي معاون توسعه مديريت و منابع ،دکتر سلطاني عربشاهي معاون آموزشي دانشگاه و جمعي از مديران ومسئولين برگزار شد.
دکتر حاجي مير اسماعيل رئيس دانشگاه در اين مراسم اظهار داشت:پايه و بنيان اساسي دانشگاه که هويت اصلي آن را نيز تشکيل ميدهد چيزي جز آموزش و پژوهش نيست. البته بعد از ادغام بهداشت و درمان در دانشگاههاي علوم پزشکي، ارائه خدمات درماني و بهداشتي هم به اين سازمانها محول شد. ولي آنچه مهم است اين است که درمان وبهداشت هم در دانشگاهها در جهت دانشافزايي آموزش گيرندگان و تامين فيلدهاي مناسب جهت اجراي تحقيق و پژوهش باشند. ضمن اينکه اين تعامل دوسويه و شايد چند سويه وقتي کامل ميشود که دانشآموختگان با بهرهگيري از توليد دانشي که حاصل از پژوهش است بتوانند مشکلات سلامت جامعه را در حوزههاي بهداشت ،درمان و،دارو و... بهبود ببخشند.
وي افزود:دردانشگاههاي نسل اول يا دانش محور، هدف فقط ارائه آموزش و صدور مدرک تحصيلي بود و ديدگاه عمدتاً براين مساله استوار ميگرديد که براي توسعه کشور فقط به تربيت نيروهاي مجرب آموزشديده پرداخته شود. در دانشگاههاي نسل دوم به پژوهش بيشتر پرداخته شده است به طوري که به اين دانشگاهها عنوان دانشگاههاي پژوهش محور اطلاق کردهاند. اين نسل از دانشگاهها ضمن فعاليتهاي آموزشي مختص دانشگاه نسل اول، توجه بيشتري به مباحث پژوهشي و کاربردي داشته و خروجي آن عمدتاً افزايش تعداد مقالات بوده است.که ما هم اين مسير را تجربه کردهايم.
رئيس دانشگاه ادامه داد:اما آن چيزي که به عنوان دانشگاه نسل سوم ازآنها ياد ميشود، اين است که دانشگاه ديگر فقط مکاني براي يادگيري يک سري آموزههاي صرف نيست؛ همچنين ديگر مکاني نيست که فقط و فقط پروژههاي تحقيقاتي انجام شود؛ بلکه فارغالتحصيلاني را هم به جامعه ارائه ميدهد که دانش را در کنار پژوهشهاي کاربردي به خدمت گرفته و با نوآوري کارآفريني ميکنند.
وي افزود: دوستان وهمکاران من در حوزه پژوهش دانشگاه با داشتن يک برنامه مشخص تلاش خود را جهت استقرار اين پارادايم در حوزه تحقيقات و فناوري دانشگاه به کار بستهاند. من هم به عنوان رئيس دانشگاه با تمام توانم از تلاش اين دوستان در رسيدن به اهداف عاليه ترسيم شده در پژوهش حمايت ميکنم.
دکتر حاجي مير اسماعيل عنوان کرد:در سال قبل 920 طرح تحقيقاتي با بودجهاي بالغ بر 13 ميليارد تومان در دانشگاه پذيرش شده، که طرحهاي قرار داد بسته شده 750 طرح با ارزش مالي بالغ بر 9 ميليارد تومان بوده است.
وي ادامه داد:از نظر ما پژوهش يک ارزش افزوده است. چون دانشگاهها عمدتاً با شاخصهاي پژوهشي رتبهبندي ميشوند که خود اين مسئله ما را حتي در جذب بودجه ساليانه کمک مينمايد. ضمن اينکه سعي شده قالب مشخص و هدفمندي براي اجراي طرحهاي پژوهشي ايجاد شود. براي رسيدن به اين هدف هستههاي پژوهشي در دانشگاه طراحي شدهاند، مراکز توسعه تحقيقاتي باليني در بيمارستانها از 2 به 6 مرکز افزايش پيدا کردند، مقدمات تاسيس 9 واحد ثبت بيماريها در دانشگاه محيا شده است، آزمايشگاه جامع تحقيقاتي در حال راهاندازي است. واحد کوهورت کارکنان دانشگاه راهاندازي شده که فعاليت خود را به زودي به عنوان مطالعه هم گروهي کارکنان دانشگاه شروع خواهد کرد که علاوه بر استقرار و اجراي يک طرح تحقيقاتي بلند مدت، مي تواند منشاء خدمات بزرگي به کارکنان خدوم دانشگاه باشد.
وي اضافه کرد: مراکز تحقيقاتي دانشگاه از 30 مرکز به 42 مرکز افزايش يافته، يک پژوهشکده مصوب شده وپژوهشکده ديگري نيز در مسير تصويب قرار دارد. 55 دانشجوي دکتري پژوهشي و 3 دانشجوي پزشک پژوهشگر و 2 دانشجوي پسادکتري در دانشگاه مشغول به تحصيل شدهاند. تعداد مقالات نمايه شده در نمايهنامههاي معتبر روند افزايشي و رو به رشدي داشته است.
رئيس دانشگاه اظهار داشت:در زمينه ارجاعات به ويژه ارجاعات بدون خود استنادي ارتقا داشتهايم. همکاريهاي بينالمللي منجر به مقالات ارزندهاي شده است که نتايج اين همکاريها در برونداد پژوهشي دانشگاه مشهود است. همه اينها حاصل زحمت وپشتکار پژوهشگران و مديران پژوهشي دانشگاه است.
وي افزود: شرکتهاي دانش بنيان از 20 شرکت در پايان سال 93 هم اکنون به 42 شرکت دانش بنيان رسيده است. همه اين موارد ذکرشده همانطور که قبلا گفته شد استراتژي و برنامه دانشگاه است در جهت هموارنمودن مسير حرکت دانشگاه براي ارتقاء به دانشگاه نسل سوم و حتي نسل چهارم که ماموريت دارد تا در شکلدهي آينده جامعه خود نقش ايفاء نمايد و ضمن بررسي روندهاي جاري و آتي جهاني و تشخيص نقاط قوت و ضعف جامعه، مسير سياستهاي علمي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي کشور را به سمت و سويي رهنمون کند که کشور بتواند جايگاه مناسب خود را در منطقه و نظام بينالملل به دست آورد.
رديف | محورهاي منتخب | نام و نام خانوادگي پژوهشگر |
1 |
|
|
2 |
|
|
3 |
|
|
4 | گروه فناوري برتر |
|