• 1394/07/14 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 957
  • - تعداد بازدید کنندگان: 957
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

جايزه مغز و شناخت اهوازي Ahwazi Brain & Cognition Award

اين جايزه به ياد پزشک بزرگ ايراني قرن چهارم هجري بنام جايزه اهوازي نامگذاري شده است.

275436.mp3 جايزه مغز و شناخت اهوازي Ahwazi Brain & Cognition Award

 


بدون شک يکي از راههاي تشويق محققان و پژوهشگران در حوزه‌هاي مختلف علوم، اهداي جوايز معنوي و مادي به ويژه به محققان جوان است. در همين راستا با توجه به پيشرفت مطالعات مغز و شناخت در کشور که داراي سابقه چندين ساله و جايگاه منطقه‌اي است، وهمچنين با توجه به راه اندازي رشته‌هاي تحصيلات تکميلي اين حوزه در دانشگاهها و پژوهشکده‌هاي کشور و نيز تاسيس تشکلهاي علمي مرتبط با اين حوزه مانند انجمن علوم اعصاب ايران و انجمن علوم فناوريهاي شناختي و برگزاري چندين کنگره علمي ملي و بين المللي مانند کنگره‌هاي علوم اعصاب پايه و باليني و کنگره علوم و فناوريهاي شناختي، طرح اعطاي جايزه ساليانه پژوهشگران جوان حوزه‌هاي مرتبط با علوم اعصاب و علوم و فناوريهاي شناختي تحت عنوان "جايزه مغز و شناخت اهوازي"از طرف انجمن علوم اعصاب ايران با حمايت و ابتکار ستاد علوم و فناوريهاي شناختي در مهر ماه 1393پيشنهاد گرديد.اين جايزه به صورت ساليانه به تعدادي از برگزيدگان جوان (زير 35 سال) از ميان پژوهشگران حوزه‌هاي مرتبط با علوم اعصاب  و علوم و فناوريهاي شناختي اعطا خواهد شد.  در اولين دوره اين جوايز به ارائه کنندگان مقالات در بخشهاي سخنراني و پوستر  سومين کنگره ساليانه علوم اعصاب پايه و باليني (هفتم تا نهم آبان ماه 1393) اهدا شدند. انجمن علوم اعصاب ايران با همکاري و حمايت ستاد  توسعه علوم و فناوريهاي شناختي در نظر دارد که دومين جايزه اهوازي را امسال همزمان با چهارمين کنگره علوم اعصاب پايه و باليني (4-2 ديماه ، www.bcnc.ir) به 14 نفر از پژوهشگران جوان اعطا نمايد.


 


فرآيند داوري مقالات:


1-      دريافت آنلاين مقالات در وبسايت کنگره www.bcnc.ir، انتخاب گزينه تمايل براي شرکت در مسابقه جايزه اهوازي هنگام ارسال مقاله الزامي است.


2-     انتخاب مقالات برتر جهت ارائه بصورت سخنراني و پوستر توسط کميته علمي کنگره و هيئت رييسه پنلها و سمپوزيومهاي مربوطه


3-     در بخش سخنراني: داوري نهايي مقالات ارائه شده توسط  حداقل سه نفر از هيئت رييسه پنلها و سمپوزيومهايمربوطه بر اساس فرم طراحي شده و ميانگين نمره از 100. جديد بودن موضوع، نوآوري در متدلوژي، و اهميت دستاورهاي تحقيق بخصوص کاربردي بودن نتايج آن بيشترين امتيازات را خواهند داشت.


4-      در بخش پوستر: داوري نهايي مقالات ارائه شده توسط حداقل سه نفر از اساتيد مربوطه بر اساس فرم طراحي شده و ميانگين نمره از 100. جديد بودن موضوع، نوآوري در متدلوژي، و اهميت دستاورهاي تحقيق بخصوص کاربردي بودن نتايج  و همچنين نحوه ارائه پوستر بيشترين امتيازات را خواهند داشت.


 


5-      اعطاي جوايز در مراسم اختتاميه کنگره در چهارم ديماه 1394


 جوايز


1-     دو جايزه طلايي: تنديس جايزه مغز و شناخت اهوازي همراه با لوح تقدير و دو سکه تمام بهار آزادي


2-     چهارجايزه نقره اي: تنديس جايزه مغز و شناخت اهوازي همراه با لوح تقدير و يک سکه نيم بهار آزادي


3-     چهار جايزه برنزي: تنديس جايزه مغز و شناخت اهوازي همراه با لوح تقدير و يک سکه ربع بهار آزادي


4-     چهارديپلم افتخار: لوح تقدير و يک سکه ربع بهار آزادي


 


 


دبير جايزه: دکتر علي شهبازي، گروه علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکي ايران   تلفن: 86704825


Shahbazi.a@iums.ac.ir


 



مهلت ارسال آنلاين مقالات: 30 آبان 1394


www.bcnc.ir


 


 


درباره اهوازي:


 


 


 






در نيمه اول قرن چهارم هجري قمري، در حوالي جندي­شاپور در منطقه اهواز [يا ارجان (بهبهان امروزي)]، کودکي به دنيا آمد که تا قرن­ها بر تارک علمي ايران و جهان، همچون ستاره­ اي مي­درخشيد و اکنون نيز بر بلنداي تاريخ علم اين سرزمين -خصوصا در علم طب- خودنمائي مي­کند.


حکيم« ابوالحسن (علاءالدين) علي بن عباس مجوسي اهوازي ارجاني» که در غرب به «HOLLY ABBAS» مشهور است، طبيبي والامقام و حکيمي فرزانه بوده که متاسفانه اطلاعات زيادي پيرامون وي در تاريخ، ثبت نشده است.


برخي تذکره­ها سال تولد وي را 318 و برخي ديگر 338 هجري قمري ذکر کرده­اند، ولي هيچ­يک از اين تواريخ، به عنوان تاريخ قطعي ولادت وي قابل اثبات نيست، اما مسلما ولادت وي در نيمه اول قرن چهارم هجري قمري رخ داده است. مورخان و تذکره­نويسان مختلف بر سر تاريخ وفات وي به سال 384ه.ق (مطابق با 994 ميلادي) اتفاق نظر دارند. با اين حال درباره محل وفات وي بين بغداد و شيراز نيز اختلاف نظر وجود دارد.


وي، معاصر عضدالدوله، ابوشجاع فناخسروبن رکن الدين ديلمي (متوفي372 ه.ق در 47 سالگي)، سلطان فرهنگ پرور و دانش گستر آل بويه بوده و اثر فاخر خويش منسوب به «الملکي» را به نام شاه مذکور نوشته است.


اگرچه تقريبا تمامي کتب تذکره، در ادامه نام وي، نسب"مجوسي" را ذکر کرده اند، ولي اعتقاد بر آن است که خود وي و به احتمال بسيار، پدرش مسلمان بوده اند ولي پدربزرگ وي مذهب زرتشتي داشته است..


نکته قطعي ديگر آن است که وي شاگرد ابوماهر(ابوعمران) موسي بن يوسف بن سيار شيرازي (متوفي در 350ه.ق،961م) بوده و در اين مسئله با دو طبيب جليل القدر ديگر يعني «ابوالحسن احمدبن محمد طبري» و «ابوعلي احمدبن عبدالرحمن بن مندويه اصفهاني» اشتراک دارد.


اهوازي، به فروتني و مهرباني نسبت به تهيدستان شهرت داشت. دانش او روانش را جلا بخشيد و اين کار، او را در زمره برترين دانشمندان جهان قرار داد.


زمان ظهور وي پس از «رازي» و پيش از« ابن سينا» بوده (و حتي قبل از مرگ، زمان ابن­سينا را درک کرده) و به بهترين وجهي، استمرار حکماي قرون سوم تا پنجم را حفظ کرده است.


مورخين و اطباي بزرگ پس از وي، مقام علمي و اخلاقي وي را ستوده و او را از برترين حکماي تاريخ جهان شناخته و اثر گرانقدر وي را در زمره بهترين آثار طبي تا قرون حاضر دانسته اند.


«قفطي» وي را طبيبي فاضل و کامل مي داند که کتابش تا سالها تدريس مي شده و اگرچه پس از نگارش کتاب «قانون» توسط «بوعلي سينا» کمي رنگ باخته، ولي تا اوايل قرن هجدهم ميلادي، چندين بار به لاتين ترجمه شده و به چاپ رسيده است و نسخه هايي از آ

  • گروه اخبار : اخبار دانشکده
  • کد خبر : 275436
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم