• 1401/02/23 - 15:49
  • - تعداد بازدید: 341
  • - تعداد بازدید کنندگان: 341
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

رشد شرکت هاي دانش بنيان و توسعه ي فضاي استارتاپي کشور؛ مسير اشتغال زايي براي فارغ التحصيلان نانوفناوري پزشکي

دکتر مهدي کريمي مدير گروه نانوفناوري پزشکي در مصاحبه با روابط عمومي دانشکده فناوري هاي نوين پزشکي: تاسيس مقطع دکتري در گروه نانوفناوري پزشکي اقدامي در جهت تکميل هرم پژوهش و ارتقاي گروه نانوفناوري پزشکي است.

275613.mp3 رشد شرکت هاي دانش بنيان و توسعه ي فضاي استارتاپي کشور؛ مسير اشتغال زايي براي فارغ التحصيلان نانوفناوري پزشکي
دکتر مهدي کريمي مدير گروه نانوفناوري پزشکي در مصاحبه با روابط عمومي دانشکده فناوري هاي نوين پزشکي: تاسيس مقطع دکتري در گروه نانوفناوري پزشکي اقدامي در جهت تکميل هرم پژوهش و ارتقاي گروه نانوفناوري پزشکي است.




????



  • لطفا مختصري از سوابق علمي خود بفرماييد. فارغ التحصيل چه دانشگاهي و  چه رشته اي هستيد؟


کارداني علوم آزمايشگاهي زنجان. کارشناسي علوم آزمايشگاهي دانشگاه علوم پزشکي ايران. کارشناسي ارشد بيوتکنولوژي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي تبريز. دکتراي نانوبيوتکنولوژي دانشگاه تربيت مدرس.
سال ??-?? فرصت مطالعاتي دانشگاه هاروارد رفتم و سال ?? از رساله ي دکتراي خود دفاع کردم و از سال ?? در دانشگاه علوم پزشکي ايران مشغول به کار مي باشم.



  • شرايط حال و آينده ي دانش نانوتکنولوژي و خصوصا نانوتکنولوژي پزشکي را در ايران و جهان چگونه ارزيابي ميکنيد؟


نانوتکنولوژي علمي است که تقريبا هر دانشي از آن متاثر است و در حوزه هاي مختلف مي تواند تاثيرگذار باشد. اکثر علوم به نانوتکنولوژي مرتبط هستند به عنوان مثال حتي در رياضيات نيز مقالات مرتبط با نانوتکنولوژي به چشم مي خورد.
در ابتداي ظهور هر علمي برآوردهاي غيردقيقي اتفاق مي افتد. مشکلات جدي در حوزه نانوتکنولوژي وجود دارد که اگر برطرف شوند در بسياري از حوزه هاي پزشکي تحولات چشمگيري اتفاق مي افتد. مثل دارورساني هدفمند يا رهايش دارو که مي توانند خيلي از مشکلات بيماران را حل کنند. در ايران و جهان اهداف تفاوت چنداني ندارند اما اينکه توانمندي و امکانات متفاوت است بحث ديگري مي باشد.



  • فرصت هاي شغلي فارغ التحصيلان نانوتکنولوژي پزشکي در کشور چگونه است؟ آيا شرايط مناسب است يا خير؟


در اين زمينه چند بحث جدي وجود دارد به عنوان مثال، اطلاعات دقيقي از تعداد فارغ التحصيلان اين رشته و اينکه چه تعداد از اين افراد به محيط آکادميک برميگردند يا جذب صنايع تخصصي مي شوند، وجود ندارد.
کار علمي يکي از سخت ترين کارهاي ممکن است. دغدغه علمي در همه امور زندگي يک فرد آکادميک وجود دارد و ذهن فرد را درگير مي کند. در بحث فارغ التحصيلان به علت ظرفيت محدود دانشگاه ها، فقط عده کمي مي توانند به محيط آکادميک برگردند. در بحث صنايع به عنوان مثال شرکت هاي داروسازي و کيت سازي را در حوزه نانوتکنولوژي داريم که متاسفانه به علت ضعف صنايع، توان جذب تعداد زيادي از فارغ التحصيلان را ندارند.
در واقع براي تربيت نيروهاي متخصص با توان ظرفيتي بالا نياز به بودجه هنگفت و بدون دغدغه است و اگر بخواهيم رقابت منصفانه با دانشگاههاي برتر دنيا داشته باشيم حداقل بين ?-?? ميليارد بودجه سالانه نيازمنديم. از طرفي، فضاي مناسب آموزشي و پژوهشي نداريم و فارغ التحصيلان آينده مبهمي دارند. درصدي از مشکلات هم به اساتيد برميگردد که چقدر به علم علاقه مند باشند و در کنار دانشجو استاد قوي تر مي شود. در هر حال بايد روي داشته­ها متمرکز شد و با وجود کاستي­ها پيش رفت.
البته با وجود اين مشکلات بايد اذعان کرد که در صورت تلاش بيشتر فارغ التحصيلان و بهبود فضاي استارتاپي کشور در زمينه­ي نانوتکنولوژي رشد بيشتر شرکت هاي دانش بنيان را مي توان انتظار داشت که عملا به توليد ثروت و اشتغال پايدار دانش آموختگان منجر خواهد شد.



  • رشته ي نانوتکنولوژي از چه زماني در دانشگاه ايران راه اندازي شده و برنامه هاي آينده ي گروه چيست؟


قبل از ادغام دو دانشگاه ايران و تهران پذيرش دانشجو صورت مي گرفته است. در راستاي تکميل هرم تحقيقاتي، برنامه جذب دانشجوي دکترا را داريم که امسال ان شاءالله اين اتفاق مي­افتد.
برنامه آينده اين است که هرم پژوهشي تکميل شود و اميدواريم با دريافت بودجه پژوهشي کافي بتوانيم به تعداد کافي دانشجوي دوره ي پسادکتري بگيريم و اين افراد بعد از مدتي نيروهاي متخصص آماده جذب باشند.



  • وضعيت گروه نانوتکنولوژي دانشگاه ايران را در قياس با ساير گروه ها در کشور چگونه ارزيابي ميکنيد؟


گروه نانوتکنولوژي دانشگاه ايران در کشور جزو دانشگاه­هاي برتر است و در رتبه سوم با اختلاف کمي از دانشگاه تهران و تبريز قرار دارد. با اين تفاوت که اين دو مرکز سال­هاست پذيرش مقطع دکترا دارند و آزمايشگاه ها و تجهيزات ما هم در سطح اين دو دانشگاه نيست اما با وجود همه ي اين کاستي­ها جزو بهترين­ها هستيم.


  • بزرگترين فرصت ها و چالش هاي رشته ي نانوتکنولوژي پزشکي در کشور ما چيست؟


متاسفانه به ميزان کافي بودجه و امکانات در کشور وجود ندارد. بايد در جايگاهي باشيم که از کشور ما اخبار جهاني به دنيا گزارش شود و در صدر باشيم. بايد تلاش شود که مرجع علمي باشيم و تفکر بايد به سمتي برود که بودجه خوب و درستي در اين زمينه هزينه شود.


  • هدف از راه اندازي مقطع دکتراي نانوتکنولوژي چيست؟


هرم پژوهشي بايد در دانشگاه تکميل شود و پژوهش جدي نياز به دانشجوي دکترا دارد. فارق التحصيلان مقطع ارشد براي گذراندن زندگي لازم نيست دکترا بگيرند و اگر واقعا علم را دوست دارند به سراغ ادامه ي تحصيل در مقطع دکترا بيايند.


  • شما از جمله اساتيد موفق دانشگاه علوم پزشکي ايران هستيد. پيام شما به دانشجويان چيست؟


اول عاشق علم باشيد، دوم توانمندي هاي خود را ارزيابي کنيد، سوم از نظر زندگي بتوانيد تايم کافي جهت مطالعه و تحقيقات داشته باشيد و چهارم هدف داشته باشيد و بخواهيد به بشريت کمک کنيد.
آرزو دارم روزي برسد که نه تنها دانشگاه ايران بلکه همه ي دانشگاه هاي سراسر کشور را جز بهترين­هاي دنيا ببينم. از پيشرفته ترين کشورها به ايران بيايند و از اين کشور جايزه نوبل داشته باشيم، اخبار جهاني بدهيم و سالي چند ثبت اختراع و يا محصول خوب بدهيم.
گاهي اوقات بهترين محصول يک دانشگاه فارغ التحصيل خوبي است که بتوانند مشکل را حل کند.


 
  • گروه اخبار : اخبار دانشکده
  • کد خبر : 275613
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم